Αρχική σελίδα » Προβολή ανακοινώσεων

Προβολή ανακοινώσεων

Επαγγελματικός Προσανατολισμός μαθητών

Επαγγελματικός Προσανατολισμός μαθητών

στο Eργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

Επιλογή σταδιοδρομίας: Συνέντευξη, Πληροφόρηση, Αξιολόγηση,

Έκθεση Αναφοράς

 

Επιστημονική Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου, Διευθύντρια Ε.Ε.Π.Σ.

 

 

Το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» (Ε.Ε.Π.Σ.)  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των εφήβων για τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, οργανώνει  Ατομικά Προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που απευθύνονται σε  μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών στο αντικείμενο της επαγγελματικής συμβουλευτικής και του προσανατολισμού.

 

 Διαδικασία-Διάρκεια:

Στο πλαίσιο του Ατομικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιούνται  τρεις συναντήσεις που περιλαμβάνουν:

1.  συνέντευξη και συμπλήρωση ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ) προσαρμοσμένων στον ελληνικό μαθητικό πληθυσμό  (2.5 ώρες),
2.  πληροφόρηση για όλες τις σχολές των επιστημονικών πεδίων της ομάδας προσανατολισμού του μαθητή και συμπλήρωση ερωτηματολογίου επαγγελματικών ενδιαφερόντων  (3-4 ώρες),
3.  συνάντηση και συζήτηση επί των αποτελεσμάτων της διαδικασίας με τον μαθητή και τον γονέα του. Επίδοση γραπτής έκθεσης αναφοράς (2 ώρες).

 

 Χώρος:

Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης», Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου, Φιλοσοφική Σχολής, 5ος όροφος-αίθουσα 523.

 

 

 Δήλωση συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού στο τηλέφωνο 6940 780 750 ή στο  e-mail erigogol[at]yahoo[dot]gr. Στη συνέχεια,  μέλος της επιστημονικής ομάδας θα επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί τους για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής.